Fridas chokladbollar

Så här gjorde jag bollarna (efter att ha läst Fridas recept, länkar till hennes sida så att du kan göra exakt efter hennes recept).
Det här behöver du
1 paket kikärtor
6 st dadlar
1 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 msk kokosolja
1 krm salt
Kokosflingor
Gör så här
Börja med att hälla av spadet från kikärtorna i ett glas. Jag sparade aquafaban (kikärtspadet) i kylen för att kunna göra majonäs.
Peta bort kärnorna ur dadlarna.
Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det blir en slät smet. Det tog ca 5 min + att jag öppnade locket på matberedaren ett par gånger och petade runt i smeten med en slickepott för att alla kikärtor verkligen skulle bli mixade
Ta upp en klick smet med en matsked och rulla smeten till snygga bollar.
Häll kokosflingor på ett fat och rulla bollarna i kokosen.
Stoppa en chokladboll i munnen och njut! De är helt underbara.
Förvara chokladbollarna i kylskåpet eller frys in dem (men det kommer förmodligen inte finnas några kvar att frysa in).
Tack Fridasvegobak för såååå goda chokladbollar som dessutom innehåller nyttiga ingridienser och utan socker.