Barbaras blogg

Återbruk, miljösmart och vego/vegansk

Slippa halvfulla tvättmaskiner - Tips

Publicerad 2010-04-15 17:37:00 i Allmänt, Tips,

Vår familj består av två vuxna, fyra tonåringar och en 7-åring. Det innebär att nästan alla kläder är i vuxenstorlek och därmed tar en massa plats i tvättmaskinen. Men detta är inget problem. Ände sedan barnen var små så har jag haft en lite speciell idé angående färger när vi har köpt kläder. Jag har alltid köpt kläder inte enbart utifrån modell och material utan också utifrån vilken färg de haft. Jag har nämligen tänkt i “tvättmaskiner” när jag handlat barnkläder.

Därför är det fortfarande enkelt att sortera tvätt i tvättstugan eftersom vi sorterar tvätten enligt följande färger:
- Svart (även mörkblått)
- Vitt
- Rött (även rosa/ orange)
- Ljusblått


Lyckligtvis finns det många olika nyanser av rött/rosa och ljusblått vilket gör att barnen själva inte upplever att de ”bara” har två färger på sina kläder.

På detta sätt har jag aldrig råkat ut för att behöva handtvätta enstaka plagg som inte kunnat sorteras in bland de andra färgerna eller behövt köra halvfulla maskiner. Om barnen någon gång har önskat sig en gul eller grön tröja så har jag oftast lyckats hitta samma tröja i någon färg som passat in i mina ”tvättmaskiner”. 

Livet är underbart när det är enkelt!

Om

Min profilbild

Barbara Kjellström

Uppvuxen i Stockholm, gift med författaren och musikern Harald Kjellström, har fem barn och en dvärgschnauzer som heter Frasse. Lämnade storstadens stress sommaren 2018 och flyttade närmare naturen. Platsen blev Stallarholmen i Sörmland där jag skriver böcker (barn/ungdom och feelgood), odlar grönsaker i hopp om att bli självförsörjande, lagar en hel del vegansk och vegetarisk mat och försöker göra det mesta "hemgjort". Tänker att det mesta som finns i en butik borde jag kunna göra själv och gillar därför att dricka te ur egendrejad mugg, gå på trasmattor som jag har vävt, dra på mig raggsockor som jag har stickat osv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela