Barbaras blogg

Återbruk, miljösmart och vego/vegansk

Kläder – gubbar på golvet

Publicerad 2012-09-18 23:15:48 i Allmänt, Tips,

När barnen var små ...

För att underlätta hanteringen av att få fyra stycken dagisbarn att klä på sig själva på morgonen så lät vi dem vara delaktiga i sina klädval. Redan på kvällen innan de gick och la sig, fick var och en välja vad de skulle ha på sig nästa dag.

Varje barn fick lägga ut sina egna kläder på golvet i hallen. Självklart låter du ditt barn lägga ut sina kläder där det passar dig/er. Det viktiga är att kläderna läggs ut platt på golvet, ungefär som en gammaldags klippdocka men i omvänd ordning. Underst ligger det som skall tas på sist. Det innebär att trosorna ligger ovanpå strumpbyxorna eller kalsongerna ovanpå byxorna. Det tycker barnen är väldigt roligt och det blir många glada fnissningar.

Nästa morgon när det är dags att klä på sig så vet barnen dels vad de ska ha för kläder och dels ligger de redan framme och i rätt ordning.

Oj, vad mycket tid vi sparade på morgonen genom att använda denna metod.

Om

Min profilbild

Barbara Kjellström

Uppvuxen i Stockholm, gift med författaren och musikern Harald Kjellström, har fem barn och en dvärgschnauzer som heter Frasse. Lämnade storstadens stress sommaren 2018 och flyttade närmare naturen. Platsen blev Stallarholmen i Sörmland där jag skriver böcker (barn/ungdom och feelgood), odlar grönsaker i hopp om att bli självförsörjande, lagar en hel del vegansk och vegetarisk mat och försöker göra det mesta "hemgjort". Tänker att det mesta som finns i en butik borde jag kunna göra själv och gillar därför att dricka te ur egendrejad mugg, gå på trasmattor som jag har vävt, dra på mig raggsockor som jag har stickat osv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela