Barbaras blogg

Återbruk, miljösmart och vego/vegansk

Granskottsolja

Publicerad 2019-05-28 20:23:00 i Recept,

Har du precis som jag varit nyfiken på hur det är att äta granskott? Kan berätta att det var förvånansvärt gott. I år kom jag i alla fall ihåg att spana in granarna och plocka en del av deras skott. Tänker att det har att göra med att jag ofta promenerar i skogen med vår hund, Frasse, eftersom vi har flyttat till Stallarholmen i Sörmland. En del påstår att granskottsolja smakar skog. Själv tycker jag att granskottsoljan blev både rätt syrlig och salt. Men det var kul att testa att göra den.
 
 
Det här behöver du
1 dl granskott
0,75 dl olja, gärna rapsolja
Stavmixer eller mixer
Bunke
Glasburk

Så här gör du
Skölj granskotten
Mixa granskotten tillsammans med oljan i en bunke tills det blir en slät massa. 
Häll upp i en glasburk
Förvara i kylskåpet
 
 
Skulle så klart göra en snygg lapp att sätta på burken, men vad hände? Så fort jag skrivit Granskottsolja och lyft upp glasburken smetade jag ut ordet. 
Ja ja, men det blev gott i alla fall.
 

Kom ihåg att du måste fråga ägaren innan du plockar granskott. Läs mer om att plocka och äta vild mat hos Naturskyddsföreningen.
 

Om

Min profilbild

Barbara Kjellström

Uppvuxen i Stockholm, gift med författaren och musikern Harald Kjellström, har fem barn och en dvärgschnauzer som heter Frasse. Lämnade storstadens stress sommaren 2018 och flyttade närmare naturen. Platsen blev Stallarholmen i Sörmland där jag skriver böcker (barn/ungdom och feelgood), odlar grönsaker i hopp om att bli självförsörjande, lagar en hel del vegansk och vegetarisk mat och försöker göra det mesta "hemgjort". Tänker att det mesta som finns i en butik borde jag kunna göra själv och gillar därför att dricka te ur egendrejad mugg, gå på trasmattor som jag har vävt, dra på mig raggsockor som jag har stickat osv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela