Barbaras blogg

Återbruk, miljösmart och vego/vegansk

Fridas chokladbollar

Publicerad 2020-02-29 17:10:00 i Recept,

Måsta bara tipsa om helt fantastiska chokladbollar som dessutom är typ nyttiga. Eller vad ska jag annars säga när de innehåller kikärtor (ja, det är verkligen kikärtor i dem och det blir supergott), dadlar och havregryn. 

Så här snygga blev min första omgång med chokladbollar. Frida skriver att det går att frysa in dem. Inte en chans - för det blev liksom inga kvar. 
 
 

Så här gjorde jag bollarna (efter att ha läst Fridas recept, länkar till hennes sida så att du kan göra exakt efter hennes recept).

Det här behöver du

1 paket kikärtor
6 st dadlar 
1 dl havregryn
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 msk kokosolja
1 krm salt
Kokosflingor


Gör så här
Börja med att hälla av spadet från kikärtorna i ett glas. Jag sparade aquafaban (kikärtspadet) i kylen för att kunna göra majonäs. 

Peta bort kärnorna ur dadlarna.

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det blir en slät smet. Det tog ca 5 min + att jag öppnade locket på matberedaren ett par gånger och petade runt i smeten med en slickepott för att alla kikärtor verkligen skulle bli mixade

Ta upp en klick smet med en matsked och rulla smeten till snygga bollar.

Häll kokosflingor på ett fat och rulla bollarna i kokosen.

Stoppa en chokladboll i munnen och njut! De är helt underbara.

Förvara chokladbollarna i kylskåpet eller frys in dem (men det kommer förmodligen inte finnas några kvar att frysa in).

Tack Fridasvegobak för såååå goda chokladbollar som dessutom innehåller nyttiga ingridienser och utan socker. 



 

Om

Min profilbild

Barbara Kjellström

Uppvuxen i Stockholm, gift med författaren och musikern Harald Kjellström, har fem barn och en dvärgschnauzer som heter Frasse. Lämnade storstadens stress sommaren 2018 och flyttade närmare naturen. Platsen blev Stallarholmen i Sörmland där jag skriver böcker (barn/ungdom och feelgood), odlar grönsaker i hopp om att bli självförsörjande, lagar en hel del vegansk och vegetarisk mat och försöker göra det mesta "hemgjort". Tänker att det mesta som finns i en butik borde jag kunna göra själv och gillar därför att dricka te ur egendrejad mugg, gå på trasmattor som jag har vävt, dra på mig raggsockor som jag har stickat osv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela