Barbaras blogg

Återbruk, miljösmart och vego/vegansk

RAW-godis

Publicerad 2019-07-26 12:31:00 i Recept, Vegansk,

När jag är sugen på något sött till fikat brukar jag göra egna chokladbollar med nötter. De innehåller få ingredienser och är superenkla att göra. Dessutom är de veganska och passar perfekt att bjuda på när det dyker upp gäster.

Nu är det så många som har frågat om receptet ... varsågod, här kommer det! 
 
 
Det här behöver du

20 stycken dadlar
1 dl kakao
1 näve blandade nötter/frön/kokosflingor
flingsalt
 
 
Gör så här
Ta bort alla kärnor och lägg dadlarna i en mixer.
Häll på 1 dl kakao.
Mixa tills det blir en jämn smet.
Ta ett smörpapper och rulla ut chokladbollen till en lång korv.
Platta till korven och gör en djupare skåra i mitten.
Strö över nötter, frön och kokosflingor och tryck fast dem i korven.
Hacka eller mortla nötterna om du vill ha dem i mindre bitar.
Jag brukar ta det som för tillfället finns i skafferiet. Det kan vara:
Solrosfrön
Jordnötter
Mandlar
Pumpafrön
Hasselnötter
Gojibär
Kokosflingor
 
Strö över lite flinsalt och skär upp korven i lagom stora munsbitar. 
Ät och njut!
 
 
Det fungerar fint att förvara RAW-bollarna i kylskåpet i några dagar.
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Barbara Kjellström

Uppvuxen i Stockholm, gift med författaren och musikern Harald Kjellström, har fem barn och en dvärgschnauzer som heter Frasse. Lämnade storstadens stress sommaren 2018 och flyttade närmare naturen. Platsen blev Stallarholmen i Sörmland där jag skriver böcker (barn/ungdom och feelgood), odlar grönsaker i hopp om att bli självförsörjande, lagar en hel del vegansk och vegetarisk mat och försöker göra det mesta "hemgjort". Tänker att det mesta som finns i en butik borde jag kunna göra själv och gillar därför att dricka te ur egendrejad mugg, gå på trasmattor som jag har vävt, dra på mig raggsockor som jag har stickat osv.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela