RAW-godis
När jag är sugen på något sött till fikat brukar jag göra egna chokladbollar med nötter. De innehåller få ingredienser och är superenkla att göra. Dessutom är de veganska och passar perfekt att bjuda på när det dyker upp gäster.
Nu är det så många som har frågat om receptet ... varsågod, här kommer det!
Nu är det så många som har frågat om receptet ... varsågod, här kommer det!

Det här behöver du
20 stycken dadlar
1 dl kakao
1 näve blandade nötter/frön/kokosflingor
flingsalt

Gör så här
Ta bort alla kärnor och lägg dadlarna i en mixer.
Häll på 1 dl kakao.
Mixa tills det blir en jämn smet.
Ta ett smörpapper och rulla ut chokladbollen till en lång korv.
Platta till korven och gör en djupare skåra i mitten.
Strö över nötter, frön och kokosflingor och tryck fast dem i korven.
Hacka eller mortla nötterna om du vill ha dem i mindre bitar.Jag brukar ta det som för tillfället finns i skafferiet. Det kan vara:
Solrosfrön
Jordnötter
Mandlar
Pumpafrön
Hasselnötter
Gojibär
Kokosflingor
Mandlar
Pumpafrön
Hasselnötter
Gojibär
Kokosflingor
Strö över lite flinsalt och skär upp korven i lagom stora munsbitar.
Ät och njut!

Det fungerar fint att förvara RAW-bollarna i kylskåpet i några dagar.