Kantareller är så gott
Vilken underbar helg vi haft. Äntligen fick Ella och jag ett par timmar över som vi valde att spendera ute i Tyresta Nationalpark. Jag hade upptäckt att Pelle Holmberg, svampexperten, skulle föreläsa om svamp ute i Tyresta. Som tur var så lyckades jag locka med mig Ella. Det var riktigt spännande att få gå ut i skogen, plocka alla möjliga och omöjliga svampar och sedan få rådfråga Pelle. Han kunde berätta vad det var för svamp, om den var ätbar, om den var giftig, om den var god eller hur den skulle torkas, stekas, kokas.
Vi avslutade dagen med att äta lunch på det lilla fiket som finns i nationalparken. Ella valde pankakor med grädde och sylt och till det drack hon varm choklad med grädde. Till hennes stora lycka så var det "äkta" sprutgrädde. Själv nöjde jag mig med te och en ostsmörgås. Jag ville gärna spara mig till kvällens kantarellsmörgås.
Vi avslutade dagen med att äta lunch på det lilla fiket som finns i nationalparken. Ella valde pankakor med grädde och sylt och till det drack hon varm choklad med grädde. Till hennes stora lycka så var det "äkta" sprutgrädde. Själv nöjde jag mig med te och en ostsmörgås. Jag ville gärna spara mig till kvällens kantarellsmörgås.

När vi kom hem så kände jag att jag inte var riktigt nöjd med dagens fångst. Jag tog med mig Harald till vår lilla skog, som ligger i närheten av där vi bor. Där hittade vi både, kantareller, trattisar, svart trumpetsvamp och Karl-Johan. Nu kunde det bli massor med gott till middag. Jag verkligen älskar hösten!